Blog

Træningsmovitation – hvorfor så svært?

Vi kommer her med 4 tips, der kan hjælpe dig til vedholde din træningsmotivation, så du opnår succes.

Del:

1. Find din motivation

Vi motiveres alle forskelligt og træner af forskellige årsager. Vi ved, at træning er lystbetonet, og hvis det ikke er sjovt, kommer man bare ikke af sted. Du kan overveje om din træning skal være social? Med en professionel træner? Måske skal din træning have et specifikt formål. Prøv dig frem og eksperimentér!

2. Vær realistisk

For nogle er et målbart resultat en del af træningen og for andre er processen vigtigere. Uanset hvilken gruppe du tilhører, og om du er ny eller garvet udøver, kan en målsætning være en stor motivation og et KÆMPE boost til videreudvikling ved fuldførelse.
Vær realistisk; du kan sagtens sætte dig et hovedmål, men hav flere delmål, der holder motivationen ved lige. Hvis du er helt nybegynder indenfor træning, handler det bare om at komme i gang med at bevæge sig! Du behøver ikke bruge flere timer om dagen eller mange penge på træning. Start med en gåtur, tag trappen, cykel til arbejde, book en prøvetime og find ud af, hvad du synes, er sjovt at træne.

3. Planlæg

Sørg for at få din bevægelse eller træning i kalenderen. Du kan evt. gøre det med familie eller venner, hvis det motiverer dig mere at gøre det sammen med andre. Dermed forpligter du dig også. Du kan lave en liste over ting du vil nå i løbet af en uge. Det er en simpel, men fantastisk følelse at kunne krydse ting af du har gjort.

4. Det skal blive en livsstil

Hvis du vil forblive sund både fysisk og psykisk, bliver bevægelse nødt til at være mere end et forløb. Det skal blive en livsstil. Du er skabt til at bevæge dig, og du skal derfor også finde de bevæggrunde i dig selv, der betyder at brugen af din krop bliver en naturlig del af dit liv. Det kan f.eks. være, at du er træt af at have ondt i ryggen, at du vil være mere aktiv med din familie eller at du simpelthen bare får mere velvære i din hverdag.

Fejr dine resultater ved at være nærværende

Hvad end dit mål er eller hvordan du håber din process bliver, vil det næsten aldrig udfolde sig som man forventer og du vil opleve udsving. Derfor kan du med fordel:

  • Rose dig selv – og gerne højlydt, når du tager det bedste valg for dig og din krop.
    Klappe dig selv på skulderen, når du slæbte dig selv ned til træning, uanset hvor meget du fik lavet. Du var der!
  • Du kan beslutte dig for at være mere til stede under din træning. Brug 2 min. før eller efter hver træning til at tage en pause. Luk øjnene og registrer, hvor du er lige nu.
  • Og herudover…en ægte moodkiller til din motivation: At slå dig selv i hovedet! Så du fik ikke løbet 5 km. eller trænet i to timer? Måske blev du hjemme på sofaen eller spiste lidt for meget kage på arbejdet? So what! Du får intet ud af at skamme dig. Op på hesten igen og vær overbærende overfor dig selv.

Hvis du er gået i stå eller gassen er ved at gå ud af ballonen, kan du med fordel bede om hjælp. Professionelt eller fra familie og venner.

  • Du kan lave en fast aftale med en ven eller familie om at træne. Ofte sidder andre personer i samme situation som dig.
  • Du kan også benytte dig af en uddannet personlig træner. Det er oftest en dyrere løsning, men en dygtig træner hjælper dig ikke blot med at nå dit mål. Han/hun finder hvad, hvordan og hvilken slags bevægelse, der motiverer dig. Sørg for, at den personlige træner ikke blot træner dig, men også underviser dig. På den måde lærer du selv, hvordan træning og bevægelse udføres korrekt, når du er på egen hånd igen.

Lige meget hvad skal glæde være den største del af din træning – og husk; leg er bevægelse og bevægelse er træning.